Kosten werkgever

Kostenbesparing

Verzuim kost de werkgevers zo’n 280 euro per dag, exclusief de kosten voor vervanging.

Duidelijkheid na de eerste intake te weten; wat is de status van de burn-out, gaat de werknemer werken aan z’n burn out, weigert de werknemer behandeling.
Na 12 weken behandeling weer op de werkvloer door begeleiding bij kost een werkgever maximaal 4000 euro.

Dankzij een behandeling bij Focus Burn-out behandeling kan een medewerker na 12 weken aan het werk.

  • Duurzaam resultaat
  • Snel weer inzetbaar
  • Lagere kosten voor vervanging
  • Minder stress voor collega’s
  • Minder risico op financiële sancties die de werkgever riskeert vanuit de Wet Poortwachter.

 

 

Investeren

Het aantal burn-outs neemt toe. Dat geeft extra lasten, want Nederlandse werkgevers moeten zieke werknemers hun salaris doorbetalen terwijl zij niet productief zijn. Het is in het belang van de werkgever om de werknemer zo vitaal mogelijk te houden. Uitval en vervanging is immers zeer kostbaar.

Vergoeding Focus Burn-out behandeling door verzekering

Een gedeelte van het persoonlijke programma voor een Focus Burn-out behandeling wordt vergoed door verzekeraars. Wij geven inzicht op basis van een verzekeringspolis.

Werknemer afstoten

Ons advies: doe hetzelfde als in het geval u de werknemer wilt houden: Focus Burn-out behandeling aanbieden, maar dan: outplacement – of – als de werknemer weer gezond is: een vaststellingsovereenkomst om vast te leggen dat de twee partijen uit elkaar gaan, en/of het uit elkaar gaan impliciet afspreken door outplacement aan te bieden, duidelijk maken dat er geen plek is voor deze persoon in de organisatie van de toekomst, maar wel maximaal helpen om goed terecht te komen in de maatschappij.