Werkwijze

Heb je na het lezen van onze website het idee dat je aan het juiste adres bent, dan kun je je aanmelden via onze website of telefonisch. Het proces verloopt in 4 stappen:

1. Aanmelding

De aanmelding vindt plaats door middel van het invullen van het aanmeldformulier, via een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts of door de werkgever. Ook kan er telefonisch contact worden opgenomen via het algemene nummer en per mail. Na telefonisch overleg met een van onze medewerkers wordt een intake in optie gezet. De intake kan pas definitief doorgaan als akkoord is gegeven van de werkgever om het traject te vergoeden. Dit doen we om teleurstelling te voorkomen en ook om geen onnodige tijd te verliezen in je proces.

Na het inplannen van de intake-optie komen wij graag in contact met de werkgever en de bedrijfsarts om onszelf voor te stellen en mee te nemen in het proces. Daarmee kunnen zij een goede beslissing nemen in het wel of niet vergoeden van het traject.

2. Intake

De intake wordt gedaan door een GZ-psycholoog die ook werkzaam is als regiebehandelaar bij Focus GGZ, daardoor garanderen wij de juiste diagnose en daarmee de passende behandeling.

Wordt er tijdens de intake een burn-out vastgesteld, dan wordt het 12 weken durende herstelprogramma van Focus Burn-out Behandeling ingezet. Wordt er echter een andere diagnose gesteld, bijvoorbeeld een depressie of een angststoornis, dan verwijzen wij naar Focus GGZ of andere passende aanbieder.

3. Behandeling

Is er sprake van een burn-out, dan wordt het 12 weken durende herstelprogramma ingezet. Dit is een actief, doelgericht en gepersonaliseerd programma. Het bestaat uit diverse standaard onderdelen zoals klachtenreductie, cognitieve therapie en coaching en terugvalpreventie. Dit wordt op basis van de persoonlijke wensen en behoeftes uitgebreid met aanvullende modules (running therapie, yoga, mindfulness, ontspanning, job coach, voedingsadvies en personal training).

4. Nazorg

We streven ernaar je zo goed mogelijk te helpen, maar we weten ook dat je altijd weer tegen dingen aan kunt lopen nadat je klaar bent met je behandeling bij ons. Daarom bieden wij de mogelijkheid om altijd contact met ons op te nemen op het moment dat er dingen spelen waar je zelf niet uitkomt.

null

Aanmelden?

Klik hier